Ochii sunt deseori numiți „ferestrele sufletului”, iar machiajul este un instrument minunat pentru a scoate în evidență aceste „ferestre”.

Fiecare culoare a ochilor are particularități care pot fi subliniate și accentuate cu tehnici specifice de machiaj.

Haideți să ne adâncim în arta machiajului și să descoperim cum să subliniem frumusețea naturală a fiecărei culori a ochilor.

Ochi Albaștri:

Ochii albaștri sunt adesea asociați cu seninătatea cerului sau cu adâncurile oceanului. Ei pot varia de la nuanțe foarte deschise, aproape translucide, la tonuri profunde de safir. Deși destul de rari la nivel global, ochii albaștri sunt extrem de căutați în ceea ce privește machiajul, deoarece diferite tehnici pot transforma această nuanță rafinată într-o caracteristică absolut uluitoare.

Iată câteva sfaturi avansate:

1. Jocul cu Contrastele:

 • Culori calde: Deoarece albastrul este o culoare rece, utilizarea de nuanțe calde pe pleoape poate face ca ochii albaștri să „sară” în evidență. Tonuri precum maroul cald, portocaliul, coraiul sau piersica sunt alegeri excelente.
 • Metalice: Pigmenții metalici, în special nuanțele de auriu sau bronz, pot ilumina și scoate în evidență albastrul ochilor.

2. Profunzime și Dimensiune:

 • Fumuriu: Tehnica „smokey eyes” cu nuanțe de gri sau maro închis poate adăuga profunzime și drama, în special pentru serile speciale.
 • Degradé: Utilizarea mai multor nuanțe, de la cele mai deschise la cele mai închise, într-un gradient pe pleoapă, poate adăuga dimensiune și complexitate machiajului.

3. Tehnici de Eyeliner:

 • Trasare subtilă: Un contur subtil cu eyeliner maro sau gri de-a lungul liniei genelor poate face ca ochii albaștri să pară mai mari și mai definiti.
 • Ape interioare: Utilizarea unui creion alb sau nude pe linia apei inferioare a ochiului poate adăuga luminozitate și poate face ochii să pară mai odihniți.

4. Mascara:

 • Lungime vs. Volum: Ochi albaștri pot fi scoși în evidență cu o mascara care adaugă lungime și separă genele pentru un aspect delicat sau cu una care oferă volum pentru un impact mai mare.
 • Nuanțe alternative: Deși negrul este o alegere standard, experimentarea cu nuanțe de maro sau albastru închis poate oferi un aspect unic.

5. Sprâncene:

 • Tonalitate: Asigurați-vă că nuanța sprâncenelor este în armonie cu tonul părului și cu nuanța albastrului ochilor. O nuanță prea închisă sau prea aspră poate detrage atenția de la frumusețea ochilor albaștri.

Ochii albaștri sunt ca niște pietre prețioase care pot fi scoase în evidență și iluminate cu tehnicile potrivite de machiaj. Alegerea culorilor potrivite, contrastul și tehnica corectă pot face diferența în modul în care albastrul ochilor tăi strălucește.

Experimentați și găsiți ce combinții se potrivesc cel mai bine pentru dvs., ținând cont de tonul pielii, de stil și de ocazie.

Ochi Verzi:

Ochii verzi sunt o raritate în rândul populației globale și, prin urmare, sunt considerați a fi destul de speciali. Aceștia pot varia de la nuanțe de smarald profund la tonuri mai deschise, aproape de chihlimbar. Prin urmare, tehnica potrivită de machiaj poate amplifica și mai mult această nuanță unică.

Iată câteva sfaturi specializate pentru a pune în valoare frumusețea ochilor verzi:

1. Contraste și Complementare:

 • Culori Pământești: Nuanțele calde, cum ar fi maro, cupru și bronz, complementarează minunat verdele și aduc un contrast subtil care amplifică strălucirea ochilor verzi.
 • Tonuri de Mov: Purpurile, de la lavandă la prune, sunt în contrast direct cu verdele pe roata culorilor și, astfel, pot scoate în evidență intensitatea verdeții.

2. Profunzime și Intensitate:

 • Aspect Fumuriu: Un machiaj „smokey eyes” cu nuanțe de khaki sau mov închis pot accentua profunzimea și misterul ochilor verzi.
 • Auriu și Scânteietoare: Adăugarea de pigmenti aurii sau scânteietoare pe pleoapă poate adăuga strălucire și poți scoate în evidență tonurile de auriu prezent în mulți ochi verzi.

3. Strategii de Eyeliner:

 • Nuanțe de Maro sau Khaki: Un eyeliner în aceste tonuri poate completa nuanța verde a ochilor fără a fi prea dramatic sau intens.
 • Bold sau Subtil: Linia subliniată cu un verde închis sau un mov poate adăuga un impact surprinzător și poate scoate în evidență nuanțele specifice ochilor tăi.

4. Mascara:

 • Negrul Profund: Mascara neagră standard va oferi contrast și va pune în evidență verdele din ochi.
 • Tonuri de Maro sau Verde închis: Mascara în aceste nuanțe poate completa culorile naturale și poate adăuga un aspect mai soft și natural.

5. Sprâncene:

 • Natural și Definit: Sprâncenele bine definite, dar cu un aspect natural, vor crea un cadru pentru ochi fără a detrage atenția de la nuanța lor verde unică.

Ochii verzi sunt o caracteristică distinctivă ce merită să fie accentuată. Prin înțelegerea culorilor și tehnicilor care complementează și contrastează în mod ideal cu verdele, poți scoate în evidență această trăsătură specială.

Experimentează cu diferite nuanțe și tehnici pentru a descoperi ce îți pune cel mai bine în valoare frumusețea naturală a ochilor.

Ochi Căprui:

Ochii căprui sunt printre cele mai comune culori de ochi din lume, dar asta nu înseamnă că sunt lipsiți de un farmec unic. Variațiile de nuanțe din ochii căprui variază de la miere până la un maro aproape negru, ceea ce oferă multe opțiuni de machiaj care pot pune în valoare această culoare caldă și profundă.

Iată câteva sfaturi pentru a evidenția frumusețea ochilor căprui:

1. Jocul de Culori:

 • Nuanțe Aurii și Cupru: Aceste culori pot scoate în evidență tonurile calde de chihlimbar din ochii căprui, adăugând strălucire și lumină.
 • Albastru și Verde: Ochi căprui pot fi scoși în evidență printr-un contrast frumos cu nuanțe de albastru petrolier sau verde închis.

2. Profunzime și Dimensiune:

 • Aspect Fumuriu: Folosirea nuanțelor de gri, maro închis sau chiar negru într-un machiaj „smokey eyes” poate amplifica misterul și profunzimea ochilor căprui.
 • Accentul de Strălucire: Aplicația unui pigment strălucitor sau sidefat în centrul pleoapei adaugă dimensiune și face ochii să pară mai luminoși.

3. Strategii de Eyeliner:

 • Bronz și Aur: Un eyeliner metalic în aceste nuanțe poate adăuga un plus de strălucire și poate sublinia căldura ochilor căprui.
 • Albastru Închis sau Verde: Pentru un contrast mai îndrăzneț, aceste culori pot scoate în evidență nuanțele calde ale ochilor căprui.

4. Mascara:

 • Negrul Intens: Un negru intens va oferi adâncime și contrast, potențând frumusețea naturală a ochilor căprui.
 • Tonuri de Maro: O mascară maro va oferi un look mai natural și suav, perfect pentru zi.

5. Sprâncene:

 • Definiție Subtilă: Sprâncenele cu un ton maro pot ajuta la crearea unui cadru natural pentru ochii căprui, aducând în același timp echilibru și armonie feței.

Ochii căprui au o frumusețe naturală și versatilă, care poate fi accentuată printr-o serie de tehnici și culori.

De la tonurile calde de auriu și cupru, până la contrastele drăguțe oferite de nuanțe precum albastru sau verde, există numeroase modalități de a evidenția această culoare complexă și profundă.

Experimentând și adaptând tehnici diferite, poți descoperi ce funcționează cel mai bine pentru tine și pentru nuanța specifică a ochilor tăi căprui.

Machiajul ochilor este o artă care necesită cunoștințe, dar și practică. Cu cât încercați mai multe tehnici și culori, cu atât veți deveni mai pricepuți în a vă sublinia frumusețea naturală.

Indiferent de culoarea ochilor dvs., rețineți că machiajul este o formă de expresie și nu există reguli stricte. Experimentați, distrați-vă și găsiți look-ul care vă reprezintă cel mai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *