O ieșire în oraș, o cină romantică sau un eveniment special, toate acestea cer un tip de machiaj diferit față de cel de zi cu zi. Machiajul de seară permite un pic mai multă creativitate și dramatism, dar asta nu înseamnă că totul este permis.

Dacă vreți să străluciți, nu doar să strălucească machiajul dvs., iată câteva greșeli comune pe care ar trebui să le evitați.

Greșeli de Evitat

1. Folosirea excesivă a fondului de ten

Un fond de ten greu poate să vă încarce fața și să îi dea un aspect neplăcut, mai ales în fotografii. Optați pentru un produs de acoperire medie și folosiți un corector doar pentru a acoperi imperfecțiunile.

2. Prea mult contouring

Contouring-ul exagerat poate crea umbre neplăcute și un aspect nerealist al feței. Încercați să folosiți tehnica de contouring cu moderație și să estompați bine produsul.

3. Buzele și ichii dramatici

Alegerea unui machiaj dramatic atât pentru ochi, cât și pentru buze poate fi copleșitoare. Încercați să vă puneți în evidență fie ochii, fie buzele, nu ambele în același timp.

4. Abuzul de iluminator

Un iluminator aplicat în exces poate crea un aspect uleios al pielii și poate sublinia porii sau liniile fine. Aplicați iluminatorul strategic, doar în punctele în care lumina cade natural.

5. Alegerea culorilor greșite

Culorile tari sau foarte strălucitoare pot să nu fie potrivite pentru toate tipurile de piele sau evenimente. Este întotdeauna mai bine să folosiți o paletă de culori care să vă complimenteze tonul de piele și ținuta.

6. Mascara și eyeliner-ul neimpermeabile

Machiajul de seară cere produse care să reziste cât mai mult. Alegeți un mascara și un eyeliner care sunt rezistente la apă pentru a evita curgerea produsului.

Cum să corectați aceste greșeli

  • Folosiți un beauty blender pentru a estompa fondul de ten și produsele de contouring.
  • Alegeți culorile cu grijă și faceți un test înainte.
  • Utilizați produse de machiaj de calitate și rezistente la apă.

Corectarea fondului de ten excesiv

Dacă ați aplicat prea mult fond de ten, nu trebuie să începeți de la zero. Utilizați un burete de machiaj umed (cunoscut sub numele de beauty blender) pentru a estompa produsul excesiv. Apoi, folosiți o pudră transparentă pentru a seta machiajul.

Estomparea contouring-ului

Dacă observați că contouring-ul este prea intens, puteți folosi un burete sau o pensulă moale pentru a estompa liniile. Folosiți mișcări circulare pentru a difuza produsul în piele, creând un aspect natural.

Echilibrarea machiajului ochilor și al buzelor

Dacă ați mers la extrem cu machiajul atât pentru ochi, cât și pentru buze, o soluție este să îndepărtați unul dintre ele și să îl înlocuiți cu ceva mai subtil. De exemplu, dacă aveți un fard de ochi puternic și ruj roșu, încercați să îndepărtați rujul și să optați pentru un gloss nude sau roz pal.

Controlul iluminatorului

Iluminatorul în exces se poate estompa cu un beauty blender sau chiar cu degetele. Încercați să îl estompați astfel încât să obțineți un aspect natural, strălucitor, dar nu uleios.

Reevaluarea culorilor

Dacă ați ales culori care nu sunt complementare cu tonul dvs. de piele sau ținuta, luați în considerare îndepărtarea și înlocuirea acestora cu tonuri mai potrivite. Testați culorile pe încheietura mâinii pentru a vedea cum arată la lumina naturală înainte de a le aplica pe față.

Verificarea rezistenței produselor

Dacă mascara sau eyeliner-ul încep să curgă, curățați cu atenție zona afectată cu o batistă sau un tampon demachiant. Apoi reaplicați un produs rezistent la apă.

Aplicarea acestor corecții vă poate ajuta să transformați un machiaj de seară nereușit într-unul care vă scoate în evidență frumusețea naturală.

Cu un pic de practică și atenție la detalii, puteți evita greșelile comune și puteți crea un look de seară uimitor.

Concluzii

Machiajul de seară oferă o ocazie excelentă de a experimenta și de a vă pune în evidență trăsăturile, dar este ușor să alunecați în teritoriul exagerărilor.

Cheia unui machiaj de seară reușit este moderația și alegerea strategică a elementelor pe care doriți să le scoateți în evidență.

Ținând cont de aceste sfaturi, vă veți asigura că veți arăta și vă veți simți minunat, fără a cădea în capcanele unui machiaj de seară nereușit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *